Technika zaparzania kawa w kapsułkach jest znana od schyłku lat 70-tych i za czasem pozyskiwała sobie nowych zwolenników. Ten praktyczny system pozwala na przygotowanie kawy
Żywność
Dania kojarzone z polską kuchnią – o żurku i barszczu białym
Ostatnio rzadko już spożywamy dwudaniowe obiady. Przez ciągły braku czasu, a przez to chęć natychmiastowego nasycenia się, często omijamy zupy na rzecz potraw kiedyś podawanych
Nie tylko danie wigilijne – barszcz czerwony
To nieprawda, że barszcz czerwony to potrawa tylko na święta, którą jemy zazwyczaj w czasie Wigilii czy też dużych rodzinnych zabaw. W rodzinach, w których
Poznaj propozycje zamienników kapsułek do ekspresu Dolce Gusto
Ekspresy do kawy z systemem Nescafe Dolce Gusto na dobre wtopiły się w pejzaż polskich kuchni. Polaków urzekła nie tylko ich fantazyjna, nowoczesna linia, ale
Kapsułki Nespresso – zamienniki są już w sprzedaży
Kapsułki do ekspresów Nespresso są jednymi z najdłużej dostępnych w sprzedaży. Zostały opracowane w Szwajcarii już w 1976 r. i od tego czasu stopniowo zdobywały
Piekarnia Pochopień – gwarancja dobrego pieczywa
Smak od 1946 roku – tradycyjna Piekarnia Pochopień Piekarnia Pochopień jest firmą z tradycjami datowanymi na 1946 rok. Utworzona została przez mistrza piekarniczego Jana Pochopień,
Kiszonki warzywne – znamy je od tysięcy lat
Kiszonki warzywne są tak silnie zakorzenione w tradycyjnej kuchni polskiej, że w naszym odczuciu jest to głównie słowiański frykas, sporadycznie spotykany w innych częściach świata.
Czy kawa jest zdrowa?
Przez pewien czas panowało powszechne przekonanie, że kawa nie jest napojem dobrym dla naszego zdrowia, jednak najnowsze doniesienia przeczą tej tezie – coraz częściej pojawiają
Sok z kiszonej kapusty i sok z kiszonego buraka – właściwości
Kiszonki wykorzystuje się w polskiej tradycyjnej kuchni od stuleci. Ostatnio jednakże często mówi się również o właściwościach zdrowotnych soków z kiszonych warzyw, zwłaszcza z kapusty
Sok z kiszonej kapusty i buraków – źródło witamin i soli mineralnych
Produkty fermentowane po latach odsunięcia na dalszy plan powtórnie wróciły na polskie stoły. Do kiszonych ogórków i kapusty dołączają również inne, dotychczas mniej znane warzywa